16 Ocak 2013 Çarşamba

10 ADIMDA ALTIN BRONZ GÖZ MAKYAJI...

Merhabalar

Yaptığım makyajları sizlerle paylaşmaya karar verdim.Günlük yaptığım makyajlar şeklinde değil de öğretici şekilde adım adım anlatmak istiyorum.

Başlangıç olarak hem günlük hem de herkesin sevdiği tarzda göz makyajı tercih ettim.Fazla konuşmadan adım adım neler yapmışım bakalım hanımlar. 

1.ADIM; Farların daha canlı ve kalıcı olması için far bazı kullandım.Far bazı olarak Essence markasına ait olanını tercih ettim.



2.ADIM; Her ne kadar kapatıcı kıvamında göz bazı kullansam da krem renginde bir farla tekrardan üzerinden geçiyorum.Rival De Loop'un mat bej rengini kullanıyorum.Bu farı da kocaman bir far fırçasıyla uyguluyorum.



3.ADIM; Gözün dış kısmına V şeklinde en koyu farı uyguluyorum.Her hangi bir fırçayla da bu uygulamayı yapabilirsiniz.Keskinliği almak içinse karıştırma fırçasıyla dağıtıyorum. Essence'nin karıştırma fırçasını kullandım.


 Dağıtılmış şekli;



4.ADIM; Dağıtma işlemini yaptıktan sonra altın renginde farı göz pınarına fazla yoğunluk vermeden sürüyorum.Orta bölümü daha yoğun bir uygulama yapıyorum.



5.ADIM; Kaş altını aydınlatmayı seviyorum.Kaşlarım her ne kadar seyrek olsa da onları vurgulamak bakışlarımı değiştiriyor.Aydınlatmak için bir çok ürün bulunmakta ama ben Golden Rose'nun kalem farların beyaz rengiyle yapıyorum.Kalemi sürdükten sonra yüzük parmağıyla dağıtıyorum.


6.ADIM; Kaş altını vurguladıktan sonra kaşları doldurmaya sıra geldi.Kaşları doldurmadan önce rimel fırçasıyla ( Rossmanndan almıştım.) düzeltiyorum.Sonra da kaşlarımı çok keskin yapmadan kahve mat bir farla dolduruyorum. 


Doldurduktan sonra;



7.ADIM; Göz pınarını aydınlatma sevdası bende de bulunmakta :) Victoria Secret mankenlerinin makyajlarından öğrendim bu tekniği.Bunun içinde The Balm'ın Mary Lou'yu kullandım.




8.ADIM; Makyajı makyaj yapan aslında eyeliner.Nasıl çekerseniz çekin bakışlarınızı ve makyajınızı en iyi ortaya çıkaran üründür.Çekerken her zaman ortadan başlar dışa doğru devam ederim.Göz pınarına yakın olan kısmı daha dikkatli ve kalın olmuyaacak şekilde yapmaya çalışıyorum.Fakat bu makyajda biraz kalın çektim.


9.ADIM; Koyu kahve farı alt kirpiklerimin dibine fırçayla uyguluyorum.Yalnız gözümün ortasına gelince bırakıyorum.Göz pınarına yaklaştırmamak ve gözlerimi küçültmek istemiyorum. Eee  gözleri büyütmek adına da beyaz kalemi gözümün içine çekiyorum.



10.ADIM; En son olarak da kirpiklerime rimel sürüyorum.Kullandığım ürün ise Essence I love Extreme ve Maybelline One By One Volüm Maskaralarıdır.

Veee makyajımız son hali....





İlk kez böyle bir post hazırladım.Yanlışım ve anlatımımda bir problem olduysa kusura bakmayın lütfen.Umarım faydalı bir bilgi olmuştur ve beğenmiştirsiniz :))



Sevgiler...

26 yorum:

  1. Süper olmuş çok öğretici cidden ellerine ve emeğine sağlık canımmm çok beğendim benn ayrıca bu göz makyajını çokk beğenerek ve çok severek genelde yaparım gözlerine de baya yakışmış :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir anlatım olmuş canım,paylaşımın için çok teşekkürler bence anlatımın güzel böyle paylaşımlara devam etmelisin :)

    YanıtlaSil
  3. maşallah :) gayet güzel olmuş kuzum :) ellerine sağlık :) finaller bitsin bende böyle bir post yapmayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Çok yakışmış, bilgilendirme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Ezgi; Teşekkür ederimm kuzucumm faydalı oluyorsam ne mutlu bana :) Benim de düşüncem herkesin sevdiği makyajla başlamaktı :D

    Tuğçe Demir; Çok çok teşekkür ederim canım devamı gelicek inşallah :)

    Pek Bilmiş; Teşekkür ederim bebeğim senden de bekliyorum artık :)

    Elif Nur; Asıl ben teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  6. Devamının geleceğine sevindim takipteyim canım ;)

    YanıtlaSil
  7. maşllah bitaneme ellerine sağlık anlatımın makyajın çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş..emeğine sağlık..çok iyi düşünmüşsün inşallah devamı gelir:)

    YanıtlaSil
  9. Tuğçe Demir; :D daha güzelleri olucakk inşallh

    Merve; Teşekkür ederim bebeğimm :D

    Yasemin; Teşekkürler :)) İnşallah diyelimm :D

    YanıtlaSil
  10. Cok guzel bir makyaj olmus canim ellerine saglik, adim adim anlatmanda cok yararli olmus.

    YanıtlaSil
  11. cnm eye linerı ne kdr da guzelk çekmışssın öyle.lutfen vıdeoyla göster makyajını.

    YanıtlaSil
  12. Aslıhan; Teşekkür ederim tatlım yararlı olduysa ne mutluu :))

    Makyajsız Asla; Teşekkür ederimm canımm inşallah diyelimm

    YanıtlaSil
  13. Woowowow eline sağlık süper olmuş!,:)

    www.naslii.com

    YanıtlaSil
  14. Makyaj çok güzel olmuş çok beğendim, ayrıca çok açıklayıcı yazmışssın adım adım ne güzeel :))

    YanıtlaSil
  15. Gerçekten çok güzel olmuş ben bu V işini bir türlü beceremiyorum kaş kemiğime kadar çıkıyor yaptığım gölge ama şimdi olayı daha net anladım :)

    YanıtlaSil
  16. Gayet başarılı bir anlatım olmuş, makyaj da çok hoş! Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  17. Nasli; Teşekkür ederimmm naslımm :))

    Güzellik tutkusu; Neti kotalı olanlara yönelik düşündüm iyi de oldu sanırım :)

    Dnz; Ayyy yararlıı olduysam ne mutlu yaa çok seviniyorum :D

    Bveç; Teşekkür ederim canım çok mutlu oldum yorumlarınızlaa :D

    YanıtlaSil
  18. Çok sade, güzel bir makyaj olmuş. Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  19. Böyle bir post yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ben kaç kez denedim ama bir türlü beceremedim. Bu yüzden öncelikle seni tebrik ediyorum. İkincisi ellerine sağlık, çok güzel olmuş. Zevklerimiz kesinlikle uyuşuyor. Benim genelde yaptığım makyajlarda böyle oluyor ama senin gibi eyeliner imi süremiyorum :((

    YanıtlaSil
  20. Tannesi; Teşekkür ederim canım :)

    Makyajlı Haller; çok çok teşekkür ederim canım :) Kotalı kişilerden fazlaca istek aldım yapmak istedim.Evet zevklerimiz gerçekten çok çok uyuşuyor.Senin makyajlarını da beğeniyorum canım ben yaa eyeliner sürersin sürer ben anlatcam tam sanaa :D Çok çok öpüyorumm seni

    YanıtlaSil
  21. Bayıldım çok güzel olmuş:) Benim gibi beceremeyen insanlara yol gösterdin, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  22. Cnm ellerine sağlık ne güzel olmuş makyajın ve aşamalı olması da çok eğitici olmuş!eyeliner çekme konusunda çok başarılısın:)

    YanıtlaSil
  23. Harika olmuş cok yeteneklisin. Bende bu ton makyajı cok seviyorum ama gözümün icine nude kalem sürüyorum.


    www.buneguzellik.blogspot.com

    YanıtlaSil
  24. maşallah derim başka da bişey demem:)

    YanıtlaSil
  25. Bu adim adim anlatim son halini gostermekten cok daha anlamli olmus. Tebrik ederim cok basarili!! Devamini isteriz :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş tebrik ederim.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...