27 Mart 2014 Perşembe

KONUK YAZAR; MAKEUP ARTIST EMRE TURHAL'DAN FONDOTEN SEÇİMİ....

Herkese Merhaba,

Ben Emre Turhal 2007 Yilindan bu yana Dior'la basladigim Make-up ARTIST'liğine Tekin Acar cosmeticsle devam ettirmekteyim, Bütün markalarin makyaj eğitimlerini alarak kariyerimi daha profesyonel bir hale getirdim,Bununla beraber cilt bakimi,parfüm eğitimlerinide alarak mesleğimde başari sağladim.
Sorulariniz ve önerileriz icin instagram hesabim: @makeupemreturhal ve www.emreturhal.com.tr den bana ulaşabilirsiniz.


İlk konumuz fondöten seçimi:



Şimdi yapilan anketlere göre kadinlarin yüzde 90 i tenlerine uygun fondöten seçiminde zorlandiklari için istedikleri urunu alamayip mutsuz bir şekilde alisverişlerini bitirmek zorunda kaliyorlar,Önce soru su cildinizin yapisini bilmeniz gerekiyor. Hassas,Kuru,karma,yağli, akneli olarak.Soru iki cildinizde bronzelikmi istiyorsunuz pembelikmi beige'likmi sonraki asama su şekilde ilerliyor kuru ciltler için her zaman nem verme ozelliği olan su bazli fondötenler kullanabilir ve bunun için lifting özellikli radiance özellikli serilerden uzak durmaniz gerekiyor.Hassas ciltler icin UV güneş koruyucu içeren bir fondöten secimi sağlanirsa ciltteki kizarikliklar ve güneş işiğini korumuş olursunuz ve bununla ilgili yari su bazli bir urun kullanilabilir.Karma ve normal ciltler icin bütün fondotenler kullanilabilir ama yinede lifting ozellikli fondotenler haric ( lifting sikilastirma ozelligi oldugu icin daha cok 45 yastan sonrasi icin oneriyoruz ) Yagli ciltler icin oncelikle alt zemine matlastirici baz kullandiktan sonra yogun bir kapataci kullanarak cildinizi on plana cikartabilirsiniz,,Akneli ciltler icin sadece Clinique anti-blemish serisi kullanilir ve sivilcenizi kuruturken alt zeminide temizler bunu sadece akneli ciltler kullanabilir.
Fondöteniniz de özellikle ten renginizi seçerken ene altini baz aliriz tampon seklinde uygulariz az bir miktar alarak çünkü çenenizle boynunuzun rengini daha rahat gözlemleyebiliriz ve ardindan doğru fondöteninizi bu şekilde seçerek güzel bir ten güzel bir makyajla hayatinizi sürdürebilirsiniz:)

Not: Kryolon ve Mac'in bazi yoğun fondötenleri günlük kullanim için uygun değildir. Lütfen alirken uzmanina muhakkak sorunuz. ( porselen v.s serilerde )


Sevgilerimle
Emre Turhal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...