28 Nisan 2013 Pazar

KONUK YAZAR - ALLABOUTBEAUTY / SCHWARZKOPT'UN COLOR & BRILLIANCE SAÇ BAKIM MASKESİ... :))

Merhabalar

Bloguma konuk yazar almayı çok seviyorum.Hem sizler arkadaşlarımı tanımış oluyorsunuz hem de onlar sizin gibi güzelleri tanıyor :) 

Bu gün ise Büşra'mın yazısıyla sizleri karşılıyorum.Kalemine bayıldığım tatlı tatlı bir blogger.Eğer takip etmiyorsanız çok şey kaybediyorsunuz kızlar benden söylemesi :) 

Bloguna ulaşmak isterseniz ; ALLABOUTBEAUTY 

Şimdi sizleri kuzumla baş başa bırakıyorumm :) 



Selamlar:)

Öncelikle sevgili kozmetik aynasına beni blogunda konuk ettiği için çok çok teşekkür ederim.Tanışalı kısa zaman olsa da birbirimize çabuk kaynaştık bu da blog yazmanın getirdiği en güzel artılardan biri oldu bana.Konuk yazarım olur musun dediğinde havalara uçtum resmen tekrar çok çok teşekkür ederim:)

Saç bakımıyla ilgili bir şeyler yazmak istedim çünkü benim saçlarım boyalı ve maşa ya da düzleştiriciyle çok yakın arkadaş olduklarından çok yıpranıyor. Ve uzun saç sevdiğim için de sürekli kestirmek istemiyorum.Bu nedenle saçlarıma elimden geldiğince iyi bakarak zararı en aza indirmeye çalışıyorum.


Saç bakımında kullandığım yöntemlerden biri de banyoda saçıma yaptığım maskeler.Çeşitli yağları karıştırarak kendim de maske hazırladığım gibi son zamanlarda keşfettiğim bir formülden çok memnunum.



Schwarzkopf'un Color & Brilliance saç bakım maskesini kullanıyorum bir süredir. Çok güzel kokuyor(evet güzel kokulara zaafım var) yani çok bir işe yaramıyor olsaydı da ben bunu saç kremi niyetine kullanırdım.Ama kesinlikle çok memnun kaldığım bir ürün oldu beklentilerimin de üzerinde çıktı. Saçları yumuşacık yapıyor.Fakat ben biraz farklı kullanıyorum.

Saçlarımı yıkadıktan sonra yaklaşık 330ml kadar birayla duruluyorum.(evet bildiğimiz içilen bira)Daha sonra saçlarım biralıyken maskeyi uyguluyorum ve 1dakika değil de saçlarımı toplayıp duşum bitene kadar bekletiyorum.Daha sonra duruluyorum ve ta ta ta taaam yumuşacık saçlar.:)

Bira mayası saçlar için çok faydalı fakat tek başına uygularsanız alkol saçınızı kurutur.O yüzden ben maskeyi de biranın üzerine kullanıyorum ve hem saçım kurumuyor hem de maya ve maskeden aynı anda yararlanmış oluyorum.:)

Umarım faydalı bir yazı olmuştur ve umarım hoşunuza gider.


Sevgiler:)


6 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık ama bir noktada minicik bir şey söyleyip ufak bir tavsiyede bulunmak istiyorum :) İçtiğimiz bira içerisinde bira mayası kalmaması açısından satışa sunulmadan önce filtre edilir ve bira içerisindeki maya hücreleri uzaklaştırılır. Yani aslında içtiğimiz birada maya hücresi kalmamıştır. Biranın içerisindeki alkol %5 oranında antimikrobiyal etkisi çok olmamakla birlikte yine vücut üzerinde bulunan yararlı mikroorganizma biyotasına zarar verebilir ve uzun vadede ciddi sorunlara sebep olabilir :( Bira mayası dediğimiz şey aslında ekmek mayasıyla aynı şey Saccharomyces cerevisiae, ama canlı hücrelerle bir şeyler yaparken çok dikkatli olmalısın canım. Saçına sürersen durularken her yerine geçer bu hücreler gereksiz yerine bir sürü maya hücresiyle temas etmiş olursun ve hiç olmayacak yerlerde üremeler yapıp cildinde bir sürü soruna yol açabilir Allah korusun :( Umarım yanlış anlamazsın beni ufak bir tavsiyede bulunmak istedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış anlamak olur mu canım bilgini paylaşmışsn bizimle :) Bilmiyordum bendee dikkat edilmeli o zaman

      Sil
  2. Serinus çok teşekkürler bilgilendirme için. All about beauty emeğine sağlık. Maskelerde güzel kokuya karşı benimde hassasiyetim var dayanamayıp sırf kokusu için aldığım ürünlerde var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz öyleyiz sanırım canm :) Kokuya dayanamıyoruzz :D

      Sil
  3. Ben de Loreal'in saç maskesini kullanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elseve de çok başarılı canım bir dönem bende kullanmıştım

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...