6 Şubat 2013 Çarşamba

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN İDEAL HEDİYE...

Şubat ayının en meşhur günü olan 14 Şubat geldi çattı. Şu sıralar muhtemelen çoğu insan sevgilisine ne alacağının derdinde. 14 Şubat'ı önemsemiyor gibi görünen sevgililer bile birbirlerine küçükte olsa bir hediye alıyorlar artık, inkar etmeyelim!

 Hediye seçmek aslında çok meşakkatli bir süreç. Kararsızlık yüzünden hediye seçemeyenler bile olabiliyor. Gerek bu kararsızlık yüzünden gerek riske girmek istenmediğinden, parfüm sevgiliye alınan hediyelerden en popüler olanı. Elbette bazı arkadaşlarımız sırf sinir bozmak amaçlı “sevgilin kokusunu beğenmediğini düşünür” diyebilir. Ama parfüm zaten bu kadar basit bir hediye değildir. Bir zevk işidir. 

Hediye etmeyi planladığınız kişinin karakteri, vermeyi planladığınız hediye ile uyumlu olmalıdır. Birine hediye verirken, uyulması gereken yegane altın kural budur. Yani hediye edeceğiniz kişinin ruhuna hitap edebiliyor ve onu etkileyebiliyorsanız, amacınıza ulaşmışsınız demektir. Eğer sevgilinize böyle bir hediye edecek olursanız, onu ne kadar tanıdığınızı ve zevklerini ne kadar iyi bildiğinizi göstermiş olursunuz. Elbette bu durum kadınlar ve erkekler için çok farklı. Tahmin ettiğiniz üzere kadınlar bu konuda çok daha bilgili olduğu için onlara hediye olarak parfüm almak daha zor.

 Parfüm seçerken çabuk karar vermeyin ve rafta gördüğünüz ilk parfümü satın alıp mağazadan çıkmayın. Bunun bestsellerda görünen ilk kitabı alıp hediye etmekten bir farkı yok. Özensiz bir hediye, hiç hediye almamaktan çok daha kötüdür, unutmayın. Bir mağazadan alışveriş yapacaksanız satıcının önerilerine kulak asmak yerine, sezgilerinizi dinleyin. Satıcılar yanılabilir, ama sezgileriniz sizi yarı yolda bırakmaz. Ayrıca satıcılar sevgilinizi sizin kadar iyi tanıyamaz. Kokuyu havaya sıktıktan sonra gözlerinizi kapayın, bu koku aklınıza sevgilinizi getiriyorsa o zaman doğru kokuyu buldunuz demektir.

 Kız arkadaşınıza hediye alıyorsanız; sevgiliniz naif ve yumuşak huylu bir insansa ona kışkırtıcı ve oldukça iddialı bir parfüm hediye etmeniz yanlış anlaşılmanıza, hatta ilişkinizin tehlikeye girmesine bile neden olabilir. Sevgiliniz sizin anlamsız mesajlar peşinde olduğunuzu düşünebilir. Bu da son derece itici olabilir, güzel bir hediye etmek isterken herşeyi berbat edebilirsiniz. O yüzden yumuşak, meyve ve çiçek kokularını tercih edin.

 Kız arkadaşınız modayı ve trendleri yakından takip eden, tarzına çok önem veren biriyse eğer ona her zaman özel bir yeri olan klasik bir esans hediye edin. Çünkü klasikler her zaman asildir. Bunun için Bvlgari, Yves Saint Lourent, Burberry, Chanel, Christian Dior, Calvin Klein gibi kültleşmiş klasik markaların ürünlerini seçebilirsiniz.

 Erkek arkadaşınıza hediye alıyorsanız işiniz daha kolay. Belki şaşırtıcı ama erkekler parfümde şişe tasarımına kadınlardan daha çok önem verirler. Ayrıca çok bilinmiş popüler bir koku alırsanız da erkek arkadaşınızı sevindirebilirsiniz. Mesela Calvin Klein Euphoria veya Lacoste Pour Homme gibi kokular tercih edebilirsiniz.Erkekler parfüm konusunda bayanlara nazaran daha basit düşünürler, erkek arkadaşınıza güzel tasarım ve ünlü bir marka parfüm aldıysanız o kokuyu büyük olasılıkla beğenecektir.

Son olarak parfüm alırken sevdiğiniz kişinin ne tarz kokulardan hoşlandığını bilmeniz çok önemli çünkü parfüm dünyası çiçekli kokulardan baharatlı kokulara kadar çok geniş bir yelpazeye sahip. Ancak kullandığı kokunun aynısını almak ise büyük bir hata olacaktır. Hediyeyi önemsemediğinizi düşündürecektir. Bu yüzden aynı markayı alsanız bile tamamen aynı ürünü almaktan kaçının!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...